Серина Уилямс се завръща на корта в Австралия

OFFNews 10 октомври 2017 в 11:44 2295 0

Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Серина Уилямс (САЩ) планира да се завърне на корта в началото на следващата година и да защитава титлата си на Откритото първенство на Австралия от 15 до 28 януари, съобщи директорът на надпреварата Крейг Тайли на пресконференция, посветена на предстоящото издание на турнира.

36-годишната американка излезе за известно време от професионалния тенис, след като на 1 септември роди дъщеря си Алексис Олимпия Оханян.

Това е първо дете за Серина, която вече връща спортната си форма след раждането, което става видно от публикуваните от нея снимки в социалните мрежи.

"Серина ще се завърне. Тя иска да играе на Откритото първенство на Австралия и да защитава титлата си. Тя вече тренира и има достатъчно време, за да се подготви физически", коментира Тайли.

Уилямс спечели 23-ата си титла от Големия шлем именно в "Мелбърн Парк" в началото на настоящия сезон, като впоследствие се разбра, че по това време вече е била бременна.

Тайли разкри също, че наградният фонд на турнира ще бъде 55 милиона долара, а победителите при мъжете и жените ще грабнат по 4 милиона.

Той е убеден, че елитът при мъжете също ще вземе участие без изключение, а изненадите свързва с имената на тенисисти като Александър Зверев, Доминик Тийм и Давид Гофен, като пропуска нашия Григор Димитров, който изигра един от най-запомнящите се мачове в началото на годината в Мелбърн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови