Сблъсък на титаните: Надал изхвърли Джокович от Ролан Гарос

За първи път в историята на тениса един срещу друг застанаха двама играчи с по над 20 титли от Големия шлем

OFFNews 01 юни 2022 в 09:05 3889 0

Рафаел Надал след победата над Джокович

Снимка Getty Images

Рафаел Надал след победата над Джокович

Рафаел Надал отстрани Новак Джокович от "Ролан Гарос" в първия мач в историята на тениса между двама играчи с 20 и повече титли от четирите най-престижните турнира в тениса - тези от Големия шлем.

В снощния сблъсък между двамата титани на четвъртфинала испанецът взе реванш след миналогодишната си загуба в Париж от световния №1 Джокович и го победи с 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4).

35-годишният Надал - който има рекордните 13 титли от Откритото първенство на Франция и сега се бори за 14-а - достигна до полуфиналите на турнира след победата си над сръбския си опонент. За испанеца това е 15-ият полуфинал на "Ролан Гарос". Тази година в него той ще се изправи срещу Александър Зверев (Германия).

"Чувството да играя на най-важното и най-специалното място лично в моята тенис кариера, да усещам подкрепата на цялата публика е просто много трудно за описване. Не мога да благодаря достатъчно на всички тук, в Париж, за това, че ме накараха да се почувствам по този начин - каза испанецът на пресконференцията си след мача. - Беше една от онези незабравими нощи. Благодаря много на всички."

Мачът между Надал и Джокович бе 59-ият помежду им. Жребият отреди този сблъсък, достоен за финал, да стане относително рано, още в четвъртфиналите на турнира.

След края му Джокович, който печели няколко титли на "Ролан Гарос", е единственият, който е побеждавал два пъти Надал на любимия му турнир: на четвъртфиналите през 2015 г. и на полуфиналите през 2021 г.

След мача той имаше да каже само добри думи за испанеца:

"Имах своите шансове. Знаете ли, имах своите шансове в четвъртия гейм. Сервирах за сета, няколко сетпойнта. Да, само един или два удара. Можеше да ме вкара в петия (сет - бел. ред.). ... Но той отново показа защо е велик шампион. Поздравления за него и екипа му. Без съмнение той го заслужаваше."

И след загубата Джокович остава водач на световната ранглиста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови