Роди се звезда: 15-годишната Кори Гоф, която отстрани идола си Винъс Уилямс

Донислав Донев 02 юли 2019 в 12:26 3656 0

Американката Кори Гоф е най-обсъжданото име в света на тениса в момента и причините за това не са малко. Тя шокира света с категорична победа на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" над петкратната шампионка Винъс Уилямс. Малко след победата младата състезателка сподели, че целта ѝ е да спечели надпреварата.

15-годишната девойка постигна най-голямата победа в скромната си досегашна кариера при жените, а вече гони най-високите върхове. Тийнейджърката от Атланта, родена през 2004 година, когато Винъс вече имаше четири титли от Големия шлем, се наложи с 6:4, 6:4 само за 79 минути, а след края на мача не успя да си скрие сълзите си.

Коко, както е прякорът на тенисистката, стана най-младата състезателка, която печели мач в основната схема на турнира в Лондон.

"Това е първият случай, в който плача след мач. Никога не съм мислела, че може да се случи. Не знам как да го обясня. Буквално изживявам мечтата си. Не много хора имат шанса да кажат това.

Опитвах се да си кажа, че трябва да остана спокойна по време на мача. Никога не съм играла на толкова голям корт. Трябваше да си напомням, че полето е със същите размери.

Когато се здрависахме Винъс, тя ме поздрави, и ми пожела късмет - а аз ѝ благодарих за всичко което е направила. Казах ѝ, че нямаше да съм тук, ако я нямаше нея", каза Гоф.

Гоф очевидно е феномен и потенциалът ѝ е неограничен. Всеки месец ученичката чупи нов рекорд и заявката ѝ за величие вече е доста сериозна. Това не остана незабелязано и от организаторите на "Уимбълдън", които побързаха да ѝ направят любопитен фотос, в който е включен текст "Роди се звезда", базирайки се на едноименния филм с Брадли Купър и Лейди Гага.

Както поп звездата избухна на сцената със силния си глас в холивудската продукция, така и малката Гоф взриви всички на Корт 1 вчера. Въпреки че сега започна да се чува името ѝ, тя е актуална отдавна. Всеки, който следи внимателно тениса и от време на време хвърля по един поглед на младежките турнири, е научил името на Коко още преди няколко сезона.

Макар да е родена в Атланта, тя израства в Делрей Бийч и получава прекрасни условия за развитие. Спортът е в кръвта ѝ. Бащата - Корей Гоф е бивш баскетболист, а майката - Кенди се радва на успешна кариера в леката атлетика, като преди това се е подвизавала и при гимнастиката. На 6 години, малката Кори за пръв път хваща ракета в ръката си и историята започва.

Коко не загуби много време във възрастовите си групи и директно се насочва към 18-годишните. Едва на скромните 13 лета, тя стигна до финала на "US Open" на любимата си твърда настилка, а през 2018 спечели "Ролан Гарос".

По-късно през годината Гоф отново привлече погледите към себе си, след като на турнир в Ню Йорк изпълни сервис с респектиращите 193 км/ч. За сравнение, най-бързите начални удари при жените вървят около 210 км/ч.

Потенциалът ѝ веднага е забелязан. Патрик Муратоглу я приема в академията си и става неин наставник, когато тя е на 11, а две години по-късно Роджър Федерер я превръща в единствената жена в мениджърската си агенция "Team8".

През настоящия сезон се очаква Гоф да спечели 1 милион долара, след като вече има договори с редица спортни и модни фирми. Тя вече е в Топ 10 по приходи при жените, въпреки че все още няма голям трофей. Е, нищо. Има време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !