Новак Джокович прескача турнирите преди Уимбълдън

OFFNews 16 юни 2019 в 10:18 1319 0

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович няма да участва в подгряващи надпревари на трева преди турнира от Големия шлем "Уимбълдън".

Емблематичното състезание в Лондон ще се проведе от 1-и до 14-и юли. Известно е, че сърбинът е действащ шампион в турнира, след като през миналата година успя да спечели титлата.

Другата новина е свързана с Рафаел Надал, който също няма да участва в подгряващи турнири преди голямата надпревара и ще се впусне директно на тревните кортове на турнира от Големия шлем в началото на следващия месец.

За щстие, най-добрият ни тенисист Григор Димитров няма това намерение. Българинът ще стартира сезона на трева на турнира от сериите АТР 500 в Куинс срещу изключително бързо прогресиращия млад тенисист от Канада Феликс Оже-Алиасим.

При успех във втория кръг Димитров може да срещне Адриан Манарино или Ник Кирьос пък очакват Димитров на осминафиналите, докато на четвъртфинал може да се изправи срещу първия в схемата Стефанос Циципас, който започва срещу Кайл Едмънд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови