Ник Кириос завърши най-добрата си седмица с трофей в Акапулко

OFFNews 03 март 2019 в 09:58 1648 0

Рафаел Надал, Стан Вавринка, Джон Иснър, Александър Зверев - това бяха жертвите на австралиецът Ник Кириос по време на турнира от сериите ATP 500 в Акапулко, Мексико. Във финала той се справи със Зверев след 6:3, 6:4.

В първият сет Кириос проби за 3:1, а Александър Зверев реагира доста бурно, чупейки ракетата си. Още в следващия гейм германецът имаше две възможности за пробив но ги пропиля, а при 4:2 изпусна и още един шанс. В крайна сметка Кириос спечели подаването си, а малко след това и сета с 6:3.

Вторият сет започна блестящо за австралиеца, който проби още в първия гейм. Зверев, обаче веднага върна пробива. Това не притесни Кириос, който при 2:2 отново спечели подаването на съперника си, след като изоставаше с 40:0. Както в предишния сет Зверев пропусна две поредни точки за връщане на пробива и Кириос поведе с 4:2. До края, австралиецът не бе притеснен и затвори сета с 6:4, а с това и си осигури крайната победа в турнира.

"Това е страхотен турнир. Имам невероятни спомени тук. Публиката е уникална, както и всички замесени - децата, гонещи топките, доброволците, журналистите. Оценявам подкрепата. Със сигурност ще дойда догодина и всяка друга година, в която играя този спорт“, заяви щастливият победител.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!