Няма кой да вземе сет на извънземния Федерер

OFFNews 12 юли 2017 в 20:38 2733 0

Снимка PA

Всички са безсилни да измислят суперлативи за носителят на 18 титли от Големия шлем Роджър Федерер. Всички на корта за безсилни да вземат дори сет на Маестрото.

Швейцарската легенда записа поредна победа в похода си към титла №8 от Уимбълдън. Федерер остава единственият играч, който все още не е загубил сет, след като се наложи с 6:4, 6:2, 7:6(4) над Милош Раонич.

На полуфинала в петък той ще срещне Томаш Бердих. Чехът се класира за полуфинала след отказване на Новак Джокович. В интерес на истината Бердих водеше 7:6(2), 2:0.

Сърбинът се оплака от болки в рамото още след мача с Адриан Манарино, който игра вчера. Времето за възстановяване не стигна на Ноле. Така Джокера загуби шанса си да измести от първото място в ранглистата Анди Мъри още през следващата седмица. Това щеше да бъде възможно, ако Ноле спечели титлата, тъй като днес британецът отстъпи на Сам Куери в своя двубой от четвъртфиналите.

Иначе американската сензация Сам Куери ще срещне в другия полуфинал Марин Чилич. По-рано днес хърватинът изхвърли  Жил Мюлер от Люксембург след 3:6, 7:6(6), 7:5, 5:7, 6:1 след три часа и половина игра на корт №1 в Лондон. Припомняме, Мюлер пък изненадващо отстрани Рафа Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови