Невероятен Григор Димитров загуби в ново шоу с Надал (видео)

OFFNews 13 октомври 2017 в 12:39 13711 2

Григор Димитров показа най-добрия тенис в кариерата си досега, но и това се оказа недостатъчно срещу нечовека Рафаел Надал. Българинът отстъпи 4:6, 7:6 (4), 3:6 на световния номер 1 в тениса на четвъртфинала на турнира от серията Мастърс в Шанхай  ($5 924 890).

В китайския мегаполис видяхме едни бъдещ шампион в лицето на нашето момче! Уникални удари, страхотна тактика, железни нерви. Гришо играеше и за публиката, която го оцени и определено взе неговата страна. На трибуните имаше и няколко родни трибагреника. 

Димитров няма от какво да сe срамува! С този тенис се задава и първа титла от Големия шлем, повече от сигурно е! Иначе това беше втора поредна драма в три сета с Надал. Само преди седмица той загуби от Матадора и полуфинала в Пекин. Българинът остава с една победа и 10 поражения срещу испанския гений.

Двамата започнаха директно със страхотния тенис, като ще се запомни разиграване още в третия гейм, което световните медии завъртяха веднага с етикет "сензационно".

Всеки печелеше подаването си до 4:4. Тогава Матадора притисна здраво Гришо и направи пробив. После лесно затвори сета.

Вторият предложи също тенис от топ класа. Миниобрати, удари от друга планета - всичко, което естетите могат да си пожелаят. И Рафа, и Григор взимаха своите сервиси и логично се стигна до тайбрек.

Там българинът направи едни от най-хубавите минути в своята кариера, доказвайки, че е израснал невероятно във всяко отношение, най-вече психологическо. 

Надал му поведе 3:0, после 4:2 точки. И мачът изглеждаше приключен. Нашето момче обаче направи извънземен обрат и с 5 поредни точки спечели тайбрека, а с това изравни и сетовете.

Третият започна без грешка при подаванията на Димитров. Матадора определено изпитваше затруднения при своите, защото отсреща имаше един неуморен съперник. Гришо гонеше и безнадеждните топки, хвърляше се, правеше шпагати. 

Няколко пъти вдигна публиката на крака с уникални изпълнения. За съжаление пропусна отлична възможност за пробив при 2:2, когато поведе с два минаващи удара за учебниците по тенис. 

И в следващия световният номер 1 в тениса нанесе своя удар. Надал проби Гришо и като че ли успя да го пречупи 4:2.  С лекота затвърди преднината при своя сервис за 5:2. Като че ли всичко беше решено. Така и стана, въпреки че хасковлията показа отново уникални умения, но Матадора затвори мача с 6:3 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови