Не е честно да играят двама срещу един: как топ тенисистка обяви, че е бременна

Александра Маркарян 25 август 2022 в 14:29 3679 0

Анджелик Кербер

Снимка Туитър/Официален профил

Анджелик Кербер

"Наистина исках да играя в US Open, но накрая реших, че просто не е честно състезание, ако са двама срещу един."

С това съобщение в Туитър бившата номер 1 в тениса Анджелик Кербер обяви, че е бременна и се оттегля от надпреварата в един от четирите най-престижни турнира в календара за годината - Откритото първенство на САЩ.

Новината може би е изненадала и самата нея, съдейки по другите съобщения. От тях личи, че 34-годишната германка съжалява, че не може да се сбогува с играта и почитателите на корта, а чрез социалната мрежа.

US Open заема специално място в сърцето ми и ми се искаше да мога да се сбогувам с всички вас на корта, преди да се оттегля от тура за известно време - пише Кербер, чийто първи голям пробив е именно в Ню Йорк. През 2011 г. тя достига до полуфиналите на турнира от Големия шлем на американска земя, а пет години по-късно печели титлата там.

Ню Йорк често е бил повратна точка в кариерата ми и имам чувството, че тази година няма да е по-различна в някакъв смисъл! От рестартирането на кариерата ми през 2011 г. до спечелването на титлата през 2016 г. и превръщането ми в №1 в света - пише още германката.

Родената в Бремен тенисистка е трикратна шампионка от Големия шлем с титли още от Уимбълдън (2018 г.) и Откритото първенство на Австралия (2016). В кариерата си досега тя има общо 14 титли, последната от които спечели преди няколко месеца в Страсбург. Тази седмица тя заема 56-ото място в света в ранглистата на сингъл.

Кербер не оставя място за съмнение дали има намерението да се завърне в професионалния тенис. Тя отговаря индиректно с ДА, като пише, че ще отсъства "през следващите няколко месеца" от пътуванията по света като тенисистка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!