Надал се класира за 1/8-финалите на US Open след епична битка срещу Хачанов

OFFNews 01 септември 2018 в 11:38 1900 0

Световният номер едно в мъжкия тенис Рафаел Надал се класира за осминафиналите на турнира от Големия шлем US Open след истински шедьовър срещу Карен Хачанов, завършил с успех за испанеца с 5:7 7:5 7:6(7) 7:6(3).

Още в началните минути на мача стана ясно, че предстои тежка вечер за Матадора. Хачанов проби първи в третия гейм, разкривайки пълния потенциал на мощния си форхенд, изпълняван с екстремно затворен хват.

Надал успя да върне брейка в осмия гейм, но минути по-късно загуби концентрация и отново предаде сервиса си. Последният гейм в сета бе изпълнен с красиви разигравания и агресивна игра и от двамата, но руснакът издържа на напрежението – 7:5.

Хачанов поведе с 3:1 през втория сет. Надал върна пробива, но Хачанов реализира рибрейк за 5:4 и сервираше за сета. В този момент световният №1 проби отново и до края на сета не даде шансове на младия си съперник - 7:5.

По време на третия сет играта бе много равностойна и се стигна до тайбрек, който бе спечелен с 9:7 точки от Надал. В четвъртата част Рафа бе безгрешен до 5:4, когато Хачанов го проби за оставане в мача на нула! Нещо повече при 6:5 Хачанов пропусна сетбол и се стигна до тайбрек. В него Надал бе безкомпромисен.

С победата си Рафа направи още една голяма крачка по пътя към защита на трофея си, който спечели през миналата година в Ню Йорк. В спор за 1/4-финалната фаза Надал ще премери сили срещу грузинеца Николоз Басилашвили.

В другите интересни мачове Кевин Андерсън трябваше да мине през пет сета, за да се справи с устрема на Денис Шаповалов. Южноафриканецът спечели с 4:6 6:3 6:4 4:6 6:4 и ще се изправи срещу Доминик Тийм в осминафиналите. Австриецът отстрани Тейлър Фриц с 3:6 6:3 7:5(5) 6:4.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!