Надал пропуска Откритото първенство на Австралия

OFFNews 07 януари 2024 в 14:39 1399 1

Надал

Снимка Getty Images

Испанецът стана жертва на стара травма

Двукратният шампион в Мелбърн Рафаел Надал обяви, че няма да участва на Откритото първенство на Австралия по тенис.

В публикация в социалните мрежи той разкри, че има малко разкъсване на мускул на крака и ще се завърне за лечение в родината си Испания.

"Здравейте на всички! По време на последния ми мач в Бризбейн имах малък проблем с мускул, който както знаете ме разтревожи. След като стигнах до Мелбърн, имах шанса да направя ядрено-магнитен резонанс, който показа, че имам микроразкъсване на мускул, но не в същата част, където имах травма и това е добрата новина. В момента не съм готов да се състезавам на максимално ниво и мачове в пет сета. Затова летя обратно в Испания, за да се видя лекаря си, да получа лечение и малко почивка", написа Надал в Инстаграм.

"Работих много усилено през годината за това завръщане и както винаги съм споменавал, целта ми е да бъда на най-доброто си ниво след три месеца. В рамките на новината, че не мога да играя пред невероятните фенове в Мелбърн, съм разочарован, но оставам позитивен за следващата част от сезона. Наистина исках да бъде тук в Австралия и имах шанса да изиграя няколко мача, които ме направиха много щастлив. Благодаря на всички за подкрепата и до скоро!", добави испанецът.

Преди няколко дни Надал се завърна на корта на турнира в Бризбейн за първи път от 2023 година, но загуби от австралиеца Джордан Томпсън на четвъртфиналите. Миналата година той изигра четири мача, в които спечели само една победа. На 18 май Надал каза на специална пресконференция, че поради контузията няма да може да играе няколко месеца, включително на Откритото първенство на Франция през 2023-а. Той също така отбеляза, че 2024-а може да бъде последната година в професионалната му кариера.

37-годишният испанец има 92 титли в кариерата си, включително 22 от Големия шлем, като по този показател той отстъпва само на сърбина Новак Джокович (24 титли). Испанецът беше начело в световната ранглиста в продължение на 209 седмици. Той е двукратен олимпийски шампион - на сингъл от Пекин 2008 и на двойки от Рио де Жанейро 2016. С националния отбор на Испания Надал е петкратен носител на Купа "Дейвис".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!