Мистерията ‘Осака’ е разбулена: Бившата №1 в тениса пропуска Australian Open, защото е бременна

OFFNews 12 януари 2023 в 13:03 4114 0

Наоми Осака

Снимка Getty Images

Наоми Осака представя новата си книга "Начинът, по който играят шампионите" на 8 декември 2022 г. Присъствието ѝ на светски събития и отсъствието от тренировъчните кортове през последните месеци породи въпроси и слухове, на които тенисистката отговори снощи.

Какво се случва с Наоми Осака? Да не е загубила напълно интерес към тениса още на 25 години? Да не би да се готви да обяви отказването си от професионалния спорт? Тези въпроси обикалят спортните форуми, откакто шармантната бивша №1 обяви, без да обясни, че няма да участва в един от най-важните и престижни турнири - започващият след няколко дни Australian Open.

Снощи представляващата Япония носителка на четири титли от турнирите от Големия шлем отговори. Осака обяви, че е бременна и планира да се завърне в професионалния тур през 2024 г. Тя публикува снимка от ултразвук с коментара, че е настъпила "малка актуализация" в живота ѝ през 2023 г.

Осака излиза с рапъра Кордае Дънстън.

"Има толкова много неща, които да очаквам с нетърпение в бъдеще. Едно от нещата, които очаквам с нетърпение, е детето ми да гледа някой от моите мачове и да каже на някого: "Това е моята майка", написа Осака.

Осака не е играла състезателен мач от септември и се оттегли от Откритото първенство на Австралия, което започва в неделя. Тя е печелила този турнир два пъти, както и две титли от Откритото първенство на САЩ.

През последните години тя отказваше турнири с обяснението, че има нужда да възстанови психиката си от стреса, съпътстващ професионалния тенис. След няколкомесечно отсъствие една от най-скъпоплатените тенисистки в историята сподели, че няколкото месеца отсъствие от корта са ѝ дали "нова любов и признателност към играта, на която съм посветила живота си".

След оттеглянето ѝ от Откритото първенство на Австралия'2023 започнаха да се прокрадват сравнения между нея и друга бивша номер едно в женския тенис: австралийката Ашли Барти, която сложи изненадващо край на кариерата си миналата година на същата възраст - 25 години, когато беше №1 в ранглистата на сингъл при жените. Наскоро Барти също сподели, че очаква дете.

Но Осака заяви, че ще се завърне в тениса и планира да бъде в Мелбърн догодина за началото на сезона на турнирите от Големия шлем. "2023 г. ще бъде година, която ще бъде пълна с уроци за мен и се надявам, че ще ви видя в началото на следващата, защото ще бъда в Австралия през 2024", написа Осака. "Обичам ви безкрайно всички" - завършва тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови