Легенди вещаят бляскаво бъдеще на сензацията Остапенко

OFFNews 11 юни 2017 в 13:40 1524 0

20-годишната латвийка Йелена Остапенко сензационно спечели турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж и предизвика ласкавите отзиви на легенди в тениса като Мартина Навратилова и Крис Евърт.

Във финала в събота Остапенко надигра румънката Симона Халеп с 4:6, 6:4, 6:3 и стана първата непоставена тенисистка от 84 години насам, която печели титлата в Париж.

"Поразена съм от блестящата играта на Остапенко срещу Халеп. Симона прие достойно поражението. За мен и двете са шампионки", написа Евърт в социалните мрежи.

"Халеп игра много предпазливо и чакаше грешки от страна на Остапенко. Всеки играч може да бие силно по топката, но не всеки може да контролира развоя на мача в продължителен период от време и то под такова напрежение. Йелена показа, че има манталитет на шампион. С тази игра за мен тя е фаворит за победа и на "Уимбълдън", коментира 18-кратната шампионка от турнири от Големия шлем Мартина Навратилова.

С успеха си младата латвийка повтори постижение на Дженифър Каприати от 2001 година. Тогава американката загуби първия сет срещу Ким Клайстерс с 1:6, но стигна до обрат след 6:4, 12:10 и триумфира с титлата в Париж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови