Известен анализатор: Григор може да победи Надал на клей

OFFNews 02 май 2018 в 11:01 6520 0

Анализаторът на ESPN Питър Бодо посочи родната суперзвезда Григор Димитров като един от тенисистите, които могат да спрат Рафаел Надал на клей.

Специалистът припомни 2009 година и паметния триумф на Робин Сьодерлинг над Матадора, за да докаже, че в крайна сметка всичко е възможно.

"Невъзможно е да се предположи кой ще е следващият, победил Надал на червена настилка. Може обаче да се обърнем към кандидатите, които поне имат някакъв шанс да свалят Краля на клея от трона му.

"Феновете обичат експлозивността на Григор Димитров и атрактивния му бекхенд с една ръка. Един коментатор на Tennis Channel обаче каза в ефир: "Никой десничар с бекхенд с една ръка няма да победи Рафаел Надал на клей".

Димитров е способен на вълнуващи удари, така че не може да го отпишеш. Трудно ще му е да притесни Надал, а и е малко далеч от това да е търпелив и внимателен по отношение на ударите си, както загатва и балансът му на клей", каза Бодо.

Останалите играчи, които анализаторът посочи са: Александър Зверев, Марин Чилич, Хуан Марин дел Потро, Доминик Тийм, Джон Иснър, Фабио Фонини и Хьон Чунг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови