Имах нужда от този мач, призна Григор Димитров

OFFNews 05 октомври 2017 в 11:51 1908 0

Григор Димитров очаквано сияеше след победата със 7:6(6), 7:5 над Хуан Мартин дел Потро, която го класира на четвъртфиналите на тенис турнира от сериите АТР500 в Пекин. Той говори пред официалния сайт на турнира:

“Много съм доволен, че приключих мача в два сета. Дел Потро е изумителен съперник, играли сме вече няколко пъти помежду си, включително наскоро в Синсинати. Винаги мачовете ни са невероятни, обичам тренировките с него и обичам мачовете с него.

Имах нужда от този мач с него, защото не бях играл около три седмици и половина, така че не знаех какво да очаквам от този сблъсък", каза българинът.

"Кортовете тук са много бързи, сега, вечерта, може би, бяха малко по-бавни, но обикновено са бързи и това му дава леко предимство. Особено в началото на мача той правеше много силни удари, пращаше топката дълбоко, така че аз просто трябваше да се настроя и да занижа очакванията си.

Трябваше да остана позитивно настроен и беше чудесно, че приключи добре за мен", добави хасковлията, "Имам вече две поредни победи над него, надявам се да съм променил нещо в подхода към мачовете. Естествено, не очаквам това да е последният ни мач. И двамата се наслаждаваме на двубоите помежду си, затова решихме да тренираме онзи ден.

Знаехме, че може да се срещнем в турнира, затова си казахме, че трябва да потренираме пак. Харесва ми това взаимодействие лице в лице. Той може да победи всекиго, той се е доказал, има много титли, има и Шлем. Така че мога само да работя още и още, днес не ми беше най-добрият мач, но мога да се подобрявам само".

Гришо сподели, че не е успял да гледа мача на на следващия съперник Роберто Баутиста-Агут. "Тежък опонент е, но не можеш да подцениш никого на този турнир, защото мачовете в първи и втори кръг бяха доста тежки. Сега трябва да се фокусирам повече от собствената страна на мрежата”, завърши Димитров пред сайта на АТР.

В петък Димитров ще се изправи срещу Роберто Баутиста-Агут, който е пети поставен в схемата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови