"Ястребово око" на турнира в София

OFFNEWS 15 ноември 2016 в 11:04 1996 0

Второто издание на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open ще разполага с видеоповторение на спорни ситуации, известно като "ястребово око", съобщиха организаторите. 

Състезанието е от 5 до 12 февруари 2017 година в столичната зала "Арена Армеец". "Ястребовото око" е страхотно развитие и повишаване на стандарта за София. Повечето, но не всички турнири, от категория АТР 250 вече използват технологията.

"Феновете на тениса в залата ще харесат много това нововъведение", заяви директорът на турнир Пол Макнами.
Отговорник за видеоповторението в София ще бъде Марта Мрозинска от Полша, която е носител на бронзова реферска значка. Носителката на сребърна значка Веселина Донева е главен съдия.

Тя заемаше същата длъжност и на Garanti Koza Sofia Open през тази година. Помощник на Донева е председателят на съдийската комисия към БФТ Любомир Бадински. Антоанета Димитрова е шеф на реферите. Супервайзър на състезанието от категория "АТР 250" в София за втора поредна година ще бъде португалецът Карлос Санчес. 

Съдии на стол ще бъдат отново колоритният Карлос Бернардеш (Бразилия), Мохамед ел Дженати (Мароко) и Блаже Трифуновски (Нова Зеландия). Новото име е това на испанския арбитър Хауме Кампистол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови