Халеп и Бушар пропускат мача Румъния - Канада за "Фед Къп"

OFFNews 06 февруари 2018 в 09:26 13264 0

Южени Бушар има други приоритети

Втората в световната ранглиста Симона Халеп няма да играе за Румъния в домакинството срещу Канада от Световна група II На "Фед Къп", неофициално световно отборно първенство по тенис за жени.

Местната агенция "Аджерпрес" съобщи, че Халеп ще подкрепя сънародничките си от трибуните в Клуж-Напока, но няма да излезе на корта за срещата на 10 и 11 февруари.

На нейно място е повикана 76-ата в класацията на WТА Ана Богдан, а останалите три румънки в състава са Сорана Кърстя, Ирина-Камелия Бегу и Ралука Олару.

Халеп не е играла от драматичната си трисетова загуба от датчанката Каролин Вожняцки на финала на Откритото първенство на Австралия на 27 февруари, след което беше приета в болница заради обезводняване.

Впоследствие тя отказа участие в турнира в Санкт Петербург през миналата седмица, въпреки, че домакините рекламираха турнира с нейното участие.


За Канада няма да играе първата ракета на страната Южени Бушар, а най-предно класираната в отбора е 143-ата в света Карол Чжао. Бушар не е контузена, но изпадна от топ 100 и в момента се е фокусирала върху участието си в малки турнири, за да си върне отново по-челно място в ранглистата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови