Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Григор взе реванш от Робредо и вече е в третия кръг на "Ролан Гарос"

OFFNews 31 май 2017 в 17:00 3787 0

Снимка http://www.rolandgarros.com/FFT

Прогнозата за сериозен тест и труден мач на Григор Димитров срещу испанския ветеран Томи Робредо на "Ролан Гарос" не се оправда. Българинът записа комфортна победа в три сета след 2 часа и 13 минути игра и резултат 6:3, 6:4, 7:5.

Така 26-годишният Димитров взе реванш от испанския ветеран след загубата му от април в Маракеш и се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция за първи път от три години насам.

Днешната среща между Димитров и 35-годишния му опонент бе петата помежду им и досега Григор имаше само една победа. Надмощието му днес обаче беше очевидно - два пробива в първия и втория сет бяха достатъчни за спечелването им, а в третия той дойде тъкмо навреме, за да не се стигне до тайбрек.

Григор удари четири аса срещу само един на съперника си, но направи и четири двойни грешки, а тези на Робредо бяха 2. Той спечели 86% от точките при първи сервис.

В първия кръг Григор надделя над друг ветерен - 37-годишният французин Стефан Робер, а в следващия очаква Пабло-Кареньо Буста или Таро Даниел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!