Григор: Трудните победи са най-важни

OFFNews 19 януари 2018 в 10:13 4628 0

Третият поставен в схемата на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров определи като "много важна" победата над руснака Андрей Рубльов в 1/16-финалите.

Българинът се наложи с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 след малко повече от 3 часа игра на "Род Лейвър Арена". Българинът опроверга скептиците, които се съмняваха в него след трудната петсетова победа над американския квалификант Маккензи Макдоналд преди два дни.

"За мен най-важните победи са тези, които постигам, когато нещата не вървят и успявам да намеря начин. Андрей е невероятен играч, знаех какво да очаквам, какво умее. Някои елементи от играта ми не работеха и затова съм щастлив, че спечелих", коментира Григор, който отпадна именно срещу Рубльов на Откритото на САЩ преди година, когато загуби в три сета.

"Физически съм подготвен и се чувствам добре. Жегата не ме плаши. Това е положителен знак. Просто трябва да бъда спокоен на корта. Надявам се да остана такъв", добави Димитров, който в средващия кръг ще играе с победителя от мача между Ник Кирьос и Жо-Вилфред Цонга.

"И двамата са страхотни играчи. Ник играе невероятно, а и е пред собствена публика. Жо също показа вече, че играе добър тенис", завърши световният №3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови