Григор приключи участието си в Маями след загуба от 77-ия в света

OFFNews 25 март 2019 в 19:59 1968 1

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не успя да преодолее трети кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями. Българинът отстъпи на 77-ият в световната ранглиста Джордан Томпсън със 7:5, 7:5 за 1 час и 49 минути на корта.

Срещата започна повече от добре за Григор, който успя да пробие още в първия гейм. За съжаление пробивът бе върнат мигновено за 1:1. След това двамата тенисисти взимаха своите подавания до 5:5. Тогава Димитров получи два шанса за пробив, но не се възползва и Томпсън успя да вземе сервиса си. От своя страна Григор направи много слаб сервис гейм и след няколко спасени сетбола той бе пробит. Така Томпсън взе първия сет със 7:5.

Българинът бе изправен до стената в края на втория сет, когато Джордан Томпсън получи три мачбола при сервис-гейм за българина. Той обаче отрази трите възможности за пробив на австралиеца и изпрати гейма в допълнителни разигравания, в които обаче Томпсън стигна до четвърти мачбол. Този път Димитров изпрати бекхенд в мрежата и загуби срещата.

Гришо се завърна на корта след близо два месеца пауза, в която той лекуваше проблемното си дясно рамо. Преди два дни Димитров разби Фелисиано Лопес, но очевидно все още не е навлязъл в оптимална форма. Сега Григор се прибира към Европа, където ще се подготвя за сезона на клей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12319

1

Чичо ви

25.03 2019 в 20:58

Това с новата ракета ли беше? Щото ако да - нЕмаше нужда, и със старата си джасаше по същия начин...