Григор: Исках просто да изляза на корта и да разтворя малко крилете си

OFFNews 24 март 2019 в 10:03 1809 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров сподели след победата над Фелисиано Лопес (6:1, 6:3), че до последно не е знаел дали ще участва в турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями. Причина за това бе контузията в рамото, която го принуди да пропусне няколко турнира от края на януари насам. 

"Дори не мислех, че ще играя тук, но получих този шанс и исках да се възползвам максимално от него. Пътят от Австралия насам беше дълъг за мен.

Исках просто да изляза на корта и да разтворя малко крилете си. Прекарах доста време извън игрището. Можех да тренирам във фитнеса и да развивам някои части от играта, но не можех да сервирам близо месец.

Преминах през много процедури, много възстановяване, много от всичко. Да изляза и да играя като цяло без болка е хубаво. Но тези неща изискват време, така че не очаквам много от себе си от този турнир.

Единственото нещо, за което мисля в момента, е как ще се чувства рамото ми на сутринта. Просто искам да се събудя и да няма толкова много болка. Ограничен съм в някои неща, но положението е такова, каквото е. Но корта или извън него - бориш се с каквото имаш", каза Димитров.

В спор за място на 1/8-финалите Гришо ще се изправи срещу австралиеца Джордан Томпсън. Срещата е утре (25 март) и ще започне не по-рано от 17:00 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!