Григор победи Крайнович в демонстративен турнир преди Уимбълдън

OFFNews 28 юни 2019 в 18:02 1911 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи Филип Крайнович с 6:3, 7:6(2) в демонстративното шоу "The Boodles" в Лондон, което предшества турнира от Големия шлем "Уимбълдън".

Българинът започна срещата отлично и поведе с 5:1 в първия сет. Сърбинът успя да спечели следващите два гейма, но Григор не допусна нещо повече и затвори сета при 6:3, за да поведе с 1-0.

Втората част стартира равностойно и след шест изиграни гейма бе фиксирано равенство – 3:3. Тогава Краинович взе инициативата и поведе с 5:6, но Димитров изравни, печелейки своя сервис гейм и прати сета в тайбрек след 6:6. Там Гришо бе безапелационен и си извоюва победата след 7:2, триумфирайки с 2:0 сета.

Припомняме, че днес Димитров научи и първия си съперник на предстоящия турнир от Големия шлем "Уимбълдън", който стартира в понеделник. Той ще се изправи срещу Корентен Муте от Франция.

Гришо ще участва в надпреварата и няма да защитава точки от миналия сезон, когато отпадна на старта от Стан Вавринка. Така при добро представяне, той може да осъществи прогрес в подреждането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови