Григор победи френски ветеран след кошмарен старт

ОFFNews 21 юни 2017 в 19:10 2468 1

Григор Димитров явно е решил да къса нервите ни този сезон. Най-добрият ни тенисист стигна до обрат срещу Жулиен Бенето и се класира за четвъртфиналите на турнира на трева в Куинс.

Шампионът от 2014 г. загуби първия сет, но постигна успех с 4:6, 6:3, 6:3 срещу 35-годишния французин. Българинът ще спори за място на полуфиналите с победителя от двубоя между Танаси Кокинакис и Данил Медведев.

Началото казва всичко! Григор стартира с непредизвикана грешка, което бе последвано от две поредни двойни грешки и се озова в ситуация 0:40. Българинът спаси две възможности за пробив, но нова двойна грешка подари гейма на съперника му.

Така общият баланс вече е 3:2 успеха за нашето момче. Бенето е спечелил близо 8,5 милиона долара от наградни фондове в своята кариера, което е с приблизително 200 хиляди по-малко от Григор. Той обаче се оплаква в последно време от различни травми, като през този сезон е изиграл едва 10 срещи.

Припомняме преди това Гпишо записа убедителен успех на старта срещу американеца Райън Харисън.

Пътят към нова титла на този корт е отворен пред нашето момче след няколко сензации. Световният номер 1 Анди Мъри и вторият поставен на тенис турнира Стан Вавринка отпаднаха още в първия кръг. Заедно с Милош Раонич станаха част от сензационните резултати в английската столица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови