Григор Димитров тръгна мощно на US Open

OFFNews 30 август 2017 в 20:49 4392 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров демонстрира нагледно възходящата си форма, след като преодоля с лекота първия кръг на турнира от Големия шлем US Open. Българинът се справи в три сета над чешкия квалификант Вацлав Шафранек с 6:1, 6:4, 6:2 за 1 час и 48 минути.

Във втория кръг той ще се изправи срещу победителя между руснака Андрей Рубльов и Алиаж Бедене от Великобритания. За деветия в света Димитров това беше шеста поредна победа след триумфа му на турнира Мастърс в Синсинати, който го изстреля до номер 9 в света.

Шафранек си извоюва правото да играе за първи път в основната схема в Ню Йорк след три трисетови победи в квалификациите. Двамата с Григор не се бяха срещали досега на корта и след мача българинът призна, че се е подготвил за сблъсъка с гледане на клипове в интернет.

На фона на брадатия чех, Григор е истински ветеран на кортовете на "Флашинг Медоус" със своите седем участия и титла при юношите от 2008 година.

26-годишният Димитров явно добре си беше научил "домашното", тъй като не допусна никаква интрига в срещата, както и нито един пробив, макар чехът да имаше общо четири възможности, като три от тях бяха в последния сет.

Двубоят ще се запомни и с титаничния първи гейм за начало на третия сет, който продължи цели 11 минути, а българинът не се възползва от пет възможности за пробив. Съперникът му устоя на атаките и успя да измъкне гейма, но с това съпротивата му приключи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!