Григор Димитров стартира сезона с победа

OFFNEWS 31 декември 2018 в 07:39 2618 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира с победа новия сезон в последния ден от 2018 година. Българинът започна трудно, но завърши уверено мача си от първия кръг на турнира в Бризбън.

Той отстрани японеца Йошихито Нишиока след 6:3, 6:4, като на осминафиналите ще се изправи срещу победителя в мача между Джон Милман и Тенис Сандгрен. Българинът показа завидна психика и отрази шест от седемте възможности за пробив на Нишиока.

“Всяка година е ново начало. Винаги е хубаво да започнеш добре, да запишеш добри резултати на старта. Първият мач не е лесен, все още сме 2018 г.. Трябва да си готов да преодоляваш всяко препятствие, което се появи на пътя ти. Мисля, че нямам поводи да съм недоволен, хубава победа. Единственият начин да се върна на позициите си отпреди година е да печеля мачове.

Когато го правиш, трупаш и повече самочувствие. В екипа сме уверени и настроени оптимистично. Да имаш в щаба си Андре Агаси е много ценно. Връзката ни е специална и се надявам нещата да продължат да се развиват позитивно. Свързват ни приятелство, братство. Той помага много с работата на корта, но предлага и един по-различен поглед. Двамата с Дани са чудесен тандем, трябва да бъда изключително доволен, че зад мен има двама толкова големи специалисти”, коментира Димитров след успеха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!