Григор Димитров стартира с победа сезона си на трева

OFFNews 13 юни 2022 в 21:45 3726 0

Снимка Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира отлично сезона си на трева, след като се класира за втория кръг на турнира по тенис в лондонския "Куинс Клъб" с награден фонд 2,275 милиона евро.

Шампионът през 2014 година Димитров елиминира поставения под номер 3 финалист от миналия сезон Камерън Нори (Великобритания) с 6:7(2), 6:1, 6:4 за два часа.

Първият сет премина с доминацие на сервиращите и без нито една възможност за пробив. В тайбрека левичарят Нори зарадва местните фенове и със серия от четири поредни точки поведе в резултата.

Хасковлията отвърна със страхотна игра във втората част, в която поведе с 5:0 срещу 11-ия в света британец и само за 25 минути стигна до изравняване на резултата.

В третата част Димитров продължи да контролира играта с прецизни действия на корта. Той успя на реализира нов брейк в петия гейм, а при 4:3 се измъкна от трудна ситуация при собствен сервис от 0:40 с пет поредни разигравания. В следващия гейм българинът стигна до мачбол, но не успя да го реализира. Хасковлията след това обаче без проблеми затвори мача с отличен последен сервис-гейм.

С успеха Димитров си осигури 31215 евро и 45 точки за световната ранглиста, в която заема 22-ото място.

Участващият с "уайлд кард" представител на домакините Джак Дрейпър, миналогодишен четвъртфиналист, започна с впечатляващ триумф над четвъртия в схемата Тейлър Фриц (САЩ) с 6:3, 6:2.

20-годишният левичар Дрейпър, 99-и в света, постигна най-значимата победа в кариерата си срещу 14-ия в класацията на АТП. Той поемаше контрола от началото на двата сета, след като поведе с 4:1 гейма в първия и с 5:1 във втория, за да триумфира.

Австралиецът Алекс де Минор, полуфиналист през 2021 година, също стартира убедително с успех над осмия поставен Райли Опелка (САЩ) с 6:4, 6:4. За място на четвъртфиналите той ще срещне Алехандро Давидович Фокина, който спечели изцяло испанския сблъсък с Алберт Рамос-Виньолас със 7:5, 6:4.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови