Григор Димитров се завърна на победния път (видео)

OFFNEWS 08 август 2018 в 07:10 3062 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров зарадва почитателите си с победа над сериозен съперник. 27-годишният българин сломи съпротивата на испанския левичар Фернандо Вердаско във втория кръг на турнира Мастърс в Торонто.

Българинът изоставаше с един сет, след като загуби първия с 4:6, но след това изравни резултата след 6:2, а при 4:4 в третия мачът беше прекъснат заради дъжд. След повече от два часа пауза играта беше подновена. Българинът спечели подаването си за 5:4, а после изпусна мачбол – 5:5.

Стигна се до тайбрек, в който Димитров победи със 7:5, като последната точка дойде след продължително разиграване с 35 удара, но накрая Вердаско пресили удар по правата, който излезе в аут. Така балансът между двамата тенисисти вече е изравнен 3-3 победи.

Победата е особено сладка, тъй като Григор вече на два пъти през този сезон се препъваше срещу Вердаско - в Индиън Уелс и Маями. На трибуните в Торонто имаше много българи, които подкрепяха хасковлията до последно, а в ложата му беше и треньорът Дани Валверду, с което категорично беше сложен край на спекулацията, че двамата с Димитров са се разделили.

Ето и последната точка от мача:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови