Григор Димитров се бори, но загуби битката в Ротердам срещу млад канадец

OFFNews 12 февруари 2020 в 23:24 1924 0

Българската суперзвезда в тениса Григор Димитров отпадна от втория кръг на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам, след като загуби от Феликс Оже-Алиасим с 4:6

Българинът показа голямо желание за победа, но не успя да намери играта си и отстъпи на 19-годишния канадец. Това се случва за втори път в рамките на една астрономическа година. В края на юни 2019-та Оже-Алиасим изхвърли Димитров от един от любимите му турнири - Куинс. Това се случи още в първия кръг на надпреварата, когато Димитров отстъпи с 4:6, 4:6.

Иначе тази вечер започна по-добре за канадеца и той проби още в петия гейм, но веднага след това българинът успя да върне брейка. Оже-Алиасим обаче проби отново в седмия гейм и до края на частта успя да си спечели двете подавания, така че да вземе сета на откриването.

Втората част сет канадският тенисист отново проби рано и поведе с 2:1, а след това спаси точка за връщане на брейка и си спечели подаването. С пробив в седмия гейм за 5:2 младокът уби каквато и да е интрига в срещата и след това просто си спечели сервис гейма, за да си подпечата крайния успех.

Димитров загуби два поредни мача, но се завърна в Ротердам за първи път от 2018 година насам и отново пое по пътя на победите. Топ тенисистът ни изигра мач на много високо ниво срещу Денис Шаповалов в първия кръг в Ротердам. Българинът напълно контролираше събитията, спаси сетбол във втората част и спечели с 6:3, 7:6(3).

Тази вечер Димитров не играеше под нивото си, но стратегията на Оже-Алиасим се оказа печеливша. Следващият противник на канадеца ще бъде победителя от мача между Аляж Бедене и Стефанос Циципас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews