Григор Димитров преодоля първото препятствие в Монреал

OFFNEWS 10 август 2017 в 00:59 1911 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите Мастърс "Роджърс Къп" в Монреал. В първия си мач на сингъл Димитров, който започна от втория кръг, се наложи за час и 41 минути над германеца Миша Зверев с 6:3, 3:6, 6:3.

Следващият му съперник е световния №52 Робин Хаасе от Холандия. Мачът до голяма степен бе решен от двойните грешки на двамата играчи, като Гришо направи 7, а съперникът му - 6.

Първият сет започна отлично за Григор, който успя да направи пробив за 2:0. В третия гейм обаче българинът се разколеба и допусна две двойни грешки, а Зверев върна брейка за 2:1. Димитров бързо се отърси и отново спечели падаването на германския си опонент за 3:1. Вместо да се възползва от преднината си, първата ни ракета отново се пропука и позволи на Зверев намали за 4:3. До края на първия сет Димитров се окопити и спечели частта с 6:3.

Вторият сет не се разви по най-добрия начин за Григор. Той допусна отново няколко двойни грешки и позволи на Зверев да изравни сетовете след 6:3.

Решителната трета част започна с размяна на сервис геймове, но при 3:2 Димитров стигна до пробив след четири поредни двойни грешки на германеца. До края на мача най-добрият ни тенисист не изпусна инициативата и с 6:3 сложи точка на мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови