Григор Димитров премина първия кръг в Париж след победа в три сета над Ришар Гаске

OFFNews 02 ноември 2021 в 19:45 2947 0

Снимка Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира от сериите Мастърс в Париж с награден фонд 3 милиона евро, след като се наложи над френския ветеран Ришар Гаске с 6:1, 4:6, 6:2, съобщи БТА. 

Срещата продължи час и 47 минути, а Димитров имаше трудности само в определени моменти от втория сет. Неговият следващ съперник е Карен Хачанов (Русия).

Димитров спечели първия сет за по-малко от половин час. Точно 28 минути му бяха необходими, за да направи два пробива- за 3:1 и за 5:1, а след това да затвърди превъзходството си. Преломният момент беше точно в четвъртия гейм, когато българинът пропусна три точки за пробив, за да спечели при четвъртия опит.

Във втория сет Димитров опита да реализира ранен пробив и по сходен сценарий да вземе преднина. В третия гейм той пропусна три подобни възможности и след два пъти 40:40 опитният французин спечели подаването си.

След това двамата започнаха да си вземат спокойно подаванията, като това се запази до 5:4 за французина. В 10-ия гейм сякаш от нищото, Григор Димитров започна да прави необясними грешки, изкара няколко топки в аут. На два пъти пред Гаске се отвориха две възможности за пробив, което си беше и сет-бол. И при третия си опит той успя и спечели тази част с 6:4.

На старта на третия сет Григор Димитров успя да реализира и първия си бекхенд-уинър в мача, предизвика две грешки на французина и дръпна с ранен пробив- 1:0. Силната му серия продължи и във втория сет, където спечели на нула.

Двамата размениха по едно подаване, а в четвъртия гейм Григор пропусна първата точка за пробив. Гаске се възползва и спаси подаването си.
След това Григор се възползва от втория от двата брейк-бола и и направи пробив за 5:2. Ришар Гаске загуби концентрация в тези моменти, от което българинът се възползва по най-добрия начин. В последния гейм Григор спечели от първия си мач-пойнт, който се откри пред него.
Руснакът Хачанов стартира с победа на турнира по тенис от сериите "Мастърс" във френската столица Париж, след като се наложи над шведския квалификант Микаел Емер с 6:4, 7:5 за 1:48 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови