Григор Димитров пречупи Баутиста Агут и е на полуфинал в Пекин

OFFNews 06 октомври 2017 в 10:15 4237 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира на полуфинал на турнира АТР 500 в Пекин, след като пречупи коравия испанец Роберто Баутиста Агут със 7:6, 4:6, 6:2 двубой от 1/4-финалите.

В следващата фаза съперник на Димитров ще бъде световния номер 1 Рафаел Надал, който надви американеца Джон Иснър с 6:4, 7:6(0). 

Мачът между Григор и Надал ще бъде повторение на сблъсъка ми от Откритото първенство на Австралия през януари, когато след ожесточена битка на полуфиналите испанската звезда победи с 6:3, 6:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4, а двубоят се смята за номер 1 през сезона.

Григор и Баутиста Агут бяха играли два пъти помежду си досега на ниво АТР, като си бяха разменили по една победа. През 2013 година двамата се срещат отново в Пекин и испанецът печели с 6:4, 6:2. През 2014 година Димитров надигра испанеца с 6:3, 3:6, 6:2, 6:4 на осминафиналите на Australian Open.

Първият сет започна отлично за Григор, който можеше да пробие още в откриващото подаване, но испанецът се спаси. Все пак Григор до пробив в петия гейм, но последва моментален рибрейк.

До края на сета нямаше повече пробиви и се стигна до тайбрек в който Григор спечели след 7-5 точки. Вторият сет започна равностойно и в четвъртия гейм нашенецът пропиля точка за пробив. За негово съжаление той бе пробит в седмия гейм, а Агут си взе подаванията до края.

Така мачът отиде в трети решителен сет, в който на Григор се наложи да спасява две точки за пробив още в първия гейм.

Той обаче проби в четвъртия, а след това и в осмия, за да си подпечата успеха с елегантен уинър след два часа и половина на корта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови