Григор Димитров постигна престижна победа на "Куйонг Класик"

OFFNews 14 януари 2020 в 09:01 2389 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа престижна победа на демонстративния турнир "Куйонг Класик" край Мелбърн. Григор спечели на 1/4-финалите срещу №28 в света Борна Чорич, след като го надви с шампионски тайбрек и продължи към полуфиналите в подготвителния за Откритото първенство на Австралия турнир.

Мачът започна добре за Григор Димитров, който спечели подаването си в първия гейм на нула. След това двамата с хърватина размениха по един сервис-гейм. При 2:1 в своя полза Димитров изтърва две възможности за пробив, но при третата не сбърка и поведе с 3:1.

След това българинът затвърди пробива си и това му даде сериозна преднина в първия сет. До края на частта двамата печелеха подаванията си. Така се стигна до деветия гейм, в който Григор изтърва два сетбола, но при третия си опит не сбърка и поведе в мача след 6:3.

Вторият сет бе изключително равностоен, а още в първия гейм Чорич имаше опция да пробие сервиса на Григор, но без успех. Всеки един от двамата взимаше леко своите подавания, а два шанса за пробив имаше хърватинът отново в седмия гейм, но Григор пак се справи.

При 5:6 за Чорич се стигна до брейкбол, който се яви и сетбол за хърватския състезател, а Григор прати топка аут по диагонала, за да влезе мачът в шампионски тайбрек.

Частта започна с минипробив за хърватина, но Григор веднага го върна. След това той продължи да диктува темпото и успя да вземе три поредни точки при 9:7. Чорич прати топката в аут и така победата отиде на сметката на Григор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови