Григор Димитров постигна победа №400 в АТР

OFFNews 23 септември 2023 в 10:13 1288 0

Тенис

Снимка Getty Images

Григор Димитров беше поздравен от организаторите

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на твърда настилка в китайския град Чънду.

В първия си мач в надпреварата Димитров се наложи с 6:3, 6:4 над перуанеца Хуан Пабло Варияс за час и 26 минути игра. Успехът бе по-специален за 32-годишния българин, тъй като бе под номер 400 за него в турнирите на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР).

Димитров реши мача с пробиви в края и на двата сета, макар да показа колебания и при своите подавания.

В откриващата част на мача поставеният под номер 3 в схемата българин поведе с 2:0 гейма, но допусна изравняване. След това той излезе напред и с 4:2 гейма, Варияс веднага върна пробива, за да намали за 3:4, но последва нов брейк, който направи резултата 5:3 и осигури спечелването на сета.

Подобен бе сценарият и на втората част от двубоя. Димитров поведе с пробив при 2:1 гейма, но веднага южноамериканският му опонент изравни. Двамата печелеха подаванията си до 4:4 гейма, когато българският представител реализира петия си пробив от седмата си възможност в мача, за да поведе с 5:4 и предреши изхода на срещата.

В следващия кръг той ще очаква австралиеца Кристофър О'Конъл. С класирането си за тази фаза Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста и 34 840 долара от общия награден фонд от 1 152 805 долара.

"Радвам се, че отново съм тук. Виждам позитивно посрещане от всички хора. Много съм щастлив от това, че имам вече 400 победи. От много години съм по кортовете, участвал съм в много турнири, но за мен това е специално постижение", каза Димитров след успеха си.

За победата си българинът получи от организаторите специален плакет, както и плюшена панда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика