Григор Димитров победи бивш №1 в света на US Open

OFFNews 31 август 2023 в 22:01 2878 0

Тенис

Снимка Getty Images

Григор Димитров се поздрави с престижен успех

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изигра изключително добър мач и победи бившия номер 1 в света Анди Мъри с 6:3, 6:4, 6:1 след 2 часа и 45 минути игра в среща от втория кръг на US Open.

След страхотна битка до средата на първия сет най-добрият български тенисист пое контрола в свои ръце и не го изпусна до края, за да се поздрави с крайния успех.

Това беше 12-и мач между двамата, като Димитров постигна четвъртата си победа срещу 8 за шотландеца. Последният им двубой обаче е от далечната 2016 година, когато Мъри печели на твърда настилка в Пекин. Това бе и последно участие на Мъри на "Флашинг Медоуз".

Българинът започна отлично мача, като взе подаването си и направи пробив, за да поведе с 2:0. След това обаче Димитров загуби сервиса си и Мъри много бързо направи 2:2. Тенисистът от Хасково направи втория си удар в осмия гейм. Тогава той спечели чиста победи при сервис на шотландеца и отвори аванс за 5:3, а след това спечели спокойно подаването си и затвори частта.

Вторият сет се реши още в първия гейм. Григор Димитров успя да използва инерцията и да пробие шотландеца, а след това поведе с 2:0. Да края на частта всеки печелеше своя сервис, а българинът успя да запази аванси си, като спечели сета с 6:4.

Третата част започна много странно, като двамата си размениха бързо пробиви, от които все пак печеливш бе българинът, тъй като поведе с 2:1. След това Димитров спечели и следващите три поредни гейма и доведе резултата до убедителното 5:1.

В третия кръг Димитров ще се срещне срещу германеца Александър Зверев, който се наложи над сънародника си Даниел Алтмайер със 7:6 (1), 3:6, 6:4, 6:3. Зверев, който е поставен под номер 12 в схемата на турнира, има 5 победи от 6 мача срещу Димитров, като последната на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати наскоро бе много лесна - 6:2, 6:2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика