Григор Димитров: Пораснах, готов съм за големи неща

OFFNews 26 декември 2017 в 09:13 8510 0

"Вече пораснах и съм готов за големи неща", заявява Григор Димитров в интервю за италианската агенция АНСА по време на тренировъчните си занимания в Монте Карло преди началото на новия сезон.

"Винаги повтарям, че тенисът не може да бъде всичко за мен, искам да правя и други неща с живота си. Не искам да ме асоциират само с едно нещо, може би ми се ще и да преподавам знанията си на другите.

Искам да бъда пример за по-младите играчи, които ще дойдат след мен. Ако не допринеса с нищо, защо изобщо съм живял? Бих искал да се самоопределя като човек с много страст.

Хората често не ме разбират правилно, когато постоянно ме питат за бившите ми приятелки. Особено когато не ме познават, остават с грешно впечатление.

Имаше, разбира се, тежки моменти, в които не бях обграден от правилните хора, но нека не говорим с клишета за бившите ми приятелки - от Серина до Мария... Лесно е да се подведеш по красотата, но това толкова ли е грешно?

Сегашната ми връзка с Никол Шерцингер ме кара да съм много по-внимателен и да не излагам на показ личния си живот.

Забавно е, че ме наричаха Бейби Фед, а всъщност бях спасен от Рафа Надал и неговата академия. Рафа и Роджър са двама феномени, които оставят дълбока следа в спорта.

Ако продължат да играят по този начин и през 2018-а, то тогава ще е ясно, че възрастта няма значение в тениса вече", казва още Григор Димитров.

На въпрос коя е най-българската черта от характера му, Григор отговаря, че е 100 процентов българин.
"Искате ли да ви покажа гърба на телефона си? На него е изрисуван лъв, националният символ на моята страна", казва Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови