Григор Димитров подгря Рим с феноменален удар (видео)

ОFFNews 15 май 2017 в 13:58 5004 0

Григор Димитров може да губи спечелени мачове, но пък умее да привлича фенове с уникалния си стил. От четири дни българският ас тренира в Рим. Тази вечер Гришо ще има изключително сложната задача да преодолее съпротивата на Хуан Мартин дел Потро още в първи кръг.

Във вчерашния ден Гришо проведе тренировка с Милош Раонич, а официалният сайт на "Мастърс" турнира в италианската столица публикува любопитно видео.

В едно от разиграванията по време на тренировката, Гришо реализира уинър чрез удар, който рядко се вижда дори на демонстративни мачове. "Какъв удар на ракетата... пирует! Не пропускайте тази магия на българина по време на тренировката му с Милош!", написаха организаторите на турнира под видеото.

Очаквано, ударът е посрещнат с ръкопляскания от трибуните, на които ще се веят куп български знамена и тази вечер. Състезанието е изключително силно и тази година.

Григор Димитров и останалите мачове от турнира в Рим може да гледате само по спортните канали на Мтел.

Що се отнася до турнира в Рим, Димитров има малко повече успехи от своя съперник. През 2014 година Гришо игра полуфинал, където отстъпи на Рафаел Надал.

Най-доброто представяне на Дел Потро е четвъртфинала през 2009 година, а за последно аржентинецът взе участие в тази надпревара през 2013 година.

Гришо участва в Рим и през миналия сезон, но отстъпи още в първи кръг на Александър Зверев след тежко поражение с 1:6, 4:6.

Мачът на българина  е насрочен за централния корт на комплекса Форо Италико и ще започне не по-рано от 20:30 часа. Той е предпоследен в програмата за деня и е насрочен за най-гледаемото време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови