Григор Димитров отпадна драматично от Ролан Гарос

OFFNews 01 юни 2019 в 16:01 2878 1

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна от турнира от Големия шлем Ролан Гарос, след като загуби в третия кръг на надпреварата от Стан Вавринка с 7:6, 7:6, 7:6.

Двубоят се доигра днес, тъй като вчера срещата между двамата беше прекратена в третия сет заради късния час и настъпващия мрак. Паузата обаче не помогна на българина да се съвземе и да стигне до обрат.

При подновяването на играта днес двамата печелеха подаванията си в третия сет до деветия гейм, в който Вавринка направи пробив и сервираше за спечелване на мача. Българинът обаче прояви характер и върна пробива, след което сетът влезе в тайбрек.

В него Димитров определено има за какво да съжалява, тъй като имаше преднина от внушителните 6:2 точки в тайбрека, както и 5 сетбола (4 поредни), които шокиращо за всички нас пропусна. От своя страна Вавринка реализира втория открил се пред него мачбол и продължава напред.

Така Гришо може да започне подготовка за двубоите на тревна настилка. За трета поредна година българинът отпада в третия кръг в Париж, който се оказва непреодолимо препятствие в кариерата му до момента. Вавринка пък вече има 500 победи в своята кариера. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8296

1

geko

01.06 2019 в 16:56

Момчето е просто глупавичко, това е. Той отдавна е стигнал до там, докъдето е възможно да се стигне с техника и физически данни, но за истинско величие в този (и в който и да било спорт) идва момент в който са необходими и други, лични качества. Той този праг няма как да го преодолее, акъл на заем не става. Всички се чудят защо не може да пробие, а то е очевадно толкова от отдавна. Естествено - успех от сърце!