Григор Димитров не успя да спечели трофея в Стокхолм

OFFNews 22 октомври 2017 в 18:05 3040 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров пропусна възможността да спечели четвърта титла за сезона, след като отстъпи във финала на турнира в Стокхолм пред аржентинеца Хуан Мартин дел Потро с 4:6, 2:6.

Така Кулата от Тандил защити трофея си от миналата година и прекъсна серията от две поредни загуби от българина. За Григор обаче остава "утехата", че в шведската столица спечели необходимите точки за участие във финалния Мастърс в Лондон.

Първи сет

Григор Димитров изпита проблеми със сервиса още в първото си подаване, но успя да го спечели, макар и трудно. След това двамата тенисисти спечелиха следващите си подавания, за да се стигне до петия гейм, когато Дел Потро постигна пробив. Димитров не успя да го върне, макар да стабилизира сервиса си и аржентинецът спечели първия сет с 6:4.

Втори сет

Двамата тенисисти взеха първите си подавания, след което Дел Потро стигна до ранен пробив след неуспешно излизане на Григор на мрежата и непредизвикана грешка на българина. Григор беше близо до връщане на пробива в четвъртия гейм, но не успя да прехвърли мрежата и след сгрешен ретур спаси гейма за Дел Потро. В седмия гейм обаче аржентинецът постигна втори пробив и след това безпроблемно сервира за успех в сета и мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!