Григор Димитров е най-младият полуфиналист в Мелбърн

OFFNews 26 януари 2017 в 11:02 2636 0

За първи път от изданието на "Ролан Гарос" в Париж през 1968 година трима от полуфиналистите на турнир от Големия шлем са на 30 и повече години.

Това се случи на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн, където до топ 4 достигнаха Роджър Федерер (35 години), Станислас Вавринка (31), Рафаел Надал (30) и българинът Григор Димитров, който е най-младият от карето със своите 25 години.

В полуфиналите съперници Димитров ще играе с Надал, докато Федерер и Вавринка ще се изправят в изцяло швейцарския сблъсък утре, 27 януари.

При дамите ситуацията беше подобна. Три от полуфиналистките са над 30-годишна възраст, като единственото изключение е Коко Вандевеге, която е на 25.

Доайен беше Винъс със своите 36 години, следвана от Серина на 35 и Миряна Лучич-Барони на 34, което означава, че средната възраст на полуфиналистките е 32,5 години.

След изиграването на полуфиналите до спора за титлата стигнаха сестрите Уилямс, като Винъс стана най-възрастната финалистка в историята на Откритото първенство на Австралия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови