Ферер на сбогуване с публиката в Барселона: Приключвам, обичайки тениса

OFFNews 26 април 2019 в 10:04 2042 0

Снимка Instagram: David Ferrer

Испанският тенисист Давид Ферер благодари на всичките си фенове след последния си двубой в турнира от сериите ATP 500 в Барселона. Той ще приключи професионалната си кариера след надпреварата в Мадрид.

Бившият номер 3 в световната ранглиста загуби на 1/8-финалите от Рафаел Надал. Матадора се наложи с 6:3, 6:3 по пътя си към рекордна 12-а титла в каталунската столица.

"Дадох всичко от себе си. Много съм щастлив, тъй като сбъднах мечтата си да изиграя на този корт един от последните си мачове и то срещу един от най-добрите възможни играчи. Краят на двубоя, когато публиката скандираше името ми, е нещо което ме прави горд и никога няма да го забравя.

Ще играя оттук нататък при ветераните, за да бъда във форма. Сега се отправям към вкъщи, където ще се подготвят, ще закусвам със семейството ми и моя син, ще разхождам кучето си. Имам много какво да правя и да се уча. Мога да започна с моя английски (смее се). Когато си край семейството си, времето никога не е достатъчно.

Най-тежкият мач в кариерата ми може да се счита финалът в Маями през 2013 година. Тогава загубих от Анди Мъри. Не успях да реализирам мачбол. Приключвам, обичайки тениса. В края, съм най-горд, че съм здрав и нямам травми. Най-специалното е, че имам хора, които ме обичат.

Съжалявам ли, че не спечелих титла от Големия шлем? Не, защото дадох всичко от себе си, нямам съжаления. Да не спечеля Barcelona Open, губейки четири финала, е болезнено. Не успях и в Големия шлем, но загубих от легенди", каза Ферер.

Надал пък подчерта, че нивото на 37-годишния му опонент е много високо и единствено травми му пречат да продължи да се занимава с тенис.

"Давид не се отказва заради нивото си на игра, а защото имаше тежка година, година и половина свързана с травми. Този сезон представянето му е впечатляващо и той се бори здраво - удоволствие е да го гледаш. Всички сме му благодарни," каза Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови