Федерер би Надал и подгони рекорда на Конърс

OFFNews 15 октомври 2017 в 13:59 5872 0

Снимка Ройтерс

Роджър Федерер изнесе поредната лекция за годината. Маестрото спечели с лекота финала на тенис турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай. Той се справи изненадащо бързо със световния номер 1 Рафаел Надал.

Швейцарецът и постигна успех с 6:4, 6:3, който е под номер 15 в преките му двубои с испанеца. Матадора обаче все още води с 23 успеха. Тази година обаче не може да хване ръка срещу Федерер.

Двамата се сбръскаха на Откритото първенство на Австралия и в Маями, както и на осминафинал в Индиън Уелс. За Маестрото това беше и 40-а победа за годината (загубите са само 4) и втора титла от Шанхай след тази от 2014 г.

Преди мача Надал беше в невероятна серия от 16 победи, в която се включва и отстраняването на два пъти на Григор Димитров на китайска земя в трисетови драми. Дано Гришо е водил записки как батко Федерер се справя с испанеца.

Титлата от надпреварата пък е 93-а в кариерата на швейцареца и 6-а за годината. Той изравни рекорда на легендата Иван Лендъл по брой спечелени трофей.

Остава само един преди него по този показател. Лидеръа Джими Конърс изглежда все още трудно достижим със 109 победи във финали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови