Джокович вероятно ще пропусне Откритото на Австралия заради изискването за ваксинация

OFFNews 28 ноември 2021 в 16:33 5407 0

Бащата на световния номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович - Сърджан, намекна, че синът му най-вероятно ще пропусне първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия.

По решение на австралийското правителство само ваксинирани тенисисти могат да участват в Мелбърн. Самият Джокович е доста уклончив дали се е ваксинирал или не, но по-вероятно изглежда второто.

"По отношение на ваксинацията и отказа от нея, това е право на всеки един от нас. Никой няма право да навлиза в нашето лично пространство. Това нещо е гарантирано от нашата Конституция.

Всеки сам решава за здравето си. Дали е ваксиниран, това е само и единствено негово право. Дали той ще съобщи това нещо, мисля си, че не. И аз самият не знам за това негово решение, а и да знаех, нямаше да го кажа. Той има право да решава, така както сам прецени", каза Сърджан Джокович пред местната телевизия "Първа".

“Искаме да участваме, но не и при тези условия. Освен това какво означава призната ваксина? За нас това са руската и китайската. Защо австралийците не я признават? Защо делим ваксините?”, каза още Джокович старши.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови