Джокович: Трябва да се разбере, че Федерер е движеща сила в тениса

OFFNews 13 ноември 2018 в 11:49 1711 0

Сръбската суперзвезда Новак Джокович отвърна на критиките, че мъжкият тенис има проблем с фаворизирането на някои играчи.

Французинът Жулиен Бенето обвивни легендата Роджър Федерер, че получава специално отношение на турнирите от Големия шлем, а Laver Cup предизвиква конфликт на интереси, тъй като US Tennis Association и Tennis Australia са акционери в надпреварата.

"Не виждам толкова силен аргумент (б.а срещу Федерер). Разбирам гледната точка на Жулиен, защото понякога изглежда, че някои играчи са фаворизирани година след година на определени турнири.

От друга страна обаче, трябва да се разбере, че Федерер е движеща сила в тениса. Ако като цяло говорим за предимството на едни играчи спрямо други, нормално е организаторите на турнирите да имат специално отношение към топ играчите, към звездите си, така че те да се чувстват възможно най-добре.

По отношение на програмата, която е важна, всеки е взискателен, но тя не се определя само от турнирните директори, а и от лица на АТР", каза Джокович.

Сърбинът започна успешно участието си на финалите на АТР. Ноле се наложи с 6:4, 6:3 над осмия поставен Джон Иснър.

Днес в програмата на заключителния турнир за сезона ATP пък ще видим вторите срещи от група "Лейтън Хюит".

В късния мач предстои битка между Роджър Федерер и Доминик Тийм, които загубиха първите си мачове и пред тях залогът ще е двоен.

Интересното е, че австриецът има положителен баланс срещу Маестрото, но Федерер е спечелил единствената им среща на твърди кортове.

Програмата за вторник: 16:00 часа: Кевин Андерсън - Кей Нишикори; 22:00 часа: Роджър Федерер - Доминик Тийм 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови