Джокович: Тенисът вече не е приоритет номер 1 за мен

OFFNews Последна промяна на 05 март 2017 в 22:09 2599 0

Защо Ноле Джокович се срива надолу в тениса? Диета, духовен гуру? Нищо подобно. Просто не му се играе със същото желание. Това признание направи лично бившият водач в ранглистата, който говори пред сръбска телевизия.

„Тенисът беше основният ми приоритет докато Стефан не се роди. Сега е коренно различно. Имам син, съпруга, семейство, изключително благодарен съм и съм благословен, че съм баща. Опитвам се да бъда възможно най-добрият съпруг, баща и тенисист.

Трудно е, но не е невъзможно. Всеки се опитва да използва най-доброто от себе си, такъв е и моят случай. В същото време знам, че не мога да бъда на 100% във всяка роля всеки ден. Но въпреки това давам най-доброто от себе си”, коментира Джокович.

Относно критиките, които получи в последните месеци, роденият в Белград тенисист сподели следното: „Уважавам всяко мнение, всеки е свободен да мисли каквото иска. Приемам позитивните хора. Нямам намерение да се връщам към отделни истории , които не значат нищо за мен. Знам кой съм, откъде идвам, къде съм и накъде отивам. Всеки от нас има правото да взима решения за себе си, да контролира живота си, за което заслужава да бъде уважаван”.

Джокович не планира скоро да се оттегля от голямата сцена и обяви, че една от основните му цели ще бъде да се върне отново на върха на ранглистата. „Продължавам да играя тенис със същата страст и любов, която изпитвах първия път, когато хванах ракетата. Тенисът ме направи силен, зареди ме с велики емоции и искам да продължа да играя.

Да бъда №1 в света е една от целите ми. Искам да се завърна на тази позиция, но това няма да е големият приоритет в живота. Искам да бъда №1 в резултат на добри резултати и мачове. Искам да продължа да се развивам и да имам дълга кариера”.
_____