Доминацията на Федерер, Надал и Джокович била скучна

OFFNews 19 юни 2019 в 11:22 1879 0

Изгряващата звезда на световния тенис Стефанос Циципас сподели, че доминацията на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович е скучна.

Гръкът е на мнение, че младоците трябва да намерят начин да станат конкурентноспособни. Самият Циципас е сред тенисистите, които легендите Джон МакЕнроу и Борис Бекер сочат като бъдещ победител в турнирите от Големия шлем.

"Ще ми се да видя нещо различно тази година. Надявам се и аз да успея да го направя. Хубаво е за спорта да видим малко разнообразие, нещо ново. Скучно е постоянно тези играчи да печелят постоянно.

Ние, останалите, също имаме вина затова. Трябва да работим по-здраво, да опитаме нещо ново и да покажем най-доброто от нас в големите мачове. Мисля, че е въпрос и на характер, да поемеш отговорност на корта.

Някои хора не са такива. Те не искат да поемат отговорност, излизайки на всяка цена да спечелят срещу тези тенисисти, приемайки всички трудности.

Чувствам, че мога да ги надиграя. Младите трябва да сме по-позитивни. Мога да постигна много и се надявам това да се случи на Уимбълдън", каза Циципас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови