Дъжд прекъсна мача на Григор срещу Джокович

OFFNews 17 август 2018 в 09:35 2534 0

Проливен дъжд прекрати мача между Григор Димитров и бившият номер 1 в света Новак Джокович от третия кръг на турнира "Мастърс" в Синсинати.

Двубоят беше прекратен в началото на третия сет и отложен за петък, след като преди това беше прекъснат веднъж за повече от 90 минути, но времето не позволи да се доиграе. По програма доиграването на Григор и Джокович е насрочено като втори мач на Централния корт, където преди това ще играят Симона Халеп и Ашли Барт, като началото на срещата помежду им е от 18 часа българско време.

Иначе срещата започна отлично за Димитров, който спечели първия сет с 6:2. Българинът залагаше на продължителни разигравания, като оставяше инициативата на Джокович и чакаше търпеливо грешки на сърбина. Във втория сет Димитров поведе с 3:1, но в играта му настъпи спад, докато сърбинът намали брака в играта си и спечели след пет поредни гейма с 6:3.

В този момент заваля дъжд и двамата тенисисти се прибраха в съблекалнята. След повече от час и половина те подновиха битката. След два разменени гейма, Джокович направи пробив и поведе с 2:1, след което мачът отново беше прекъснат и впоследствие прекратен и преместен в програмата за днес.

Шампионът от м.г. в Синсинати Григор Димитров има само една победа в 8 мача срещу Джокович и тя е от 2013 година. От своя страна Джокович не е печелил турнира в Синсинати и е амбициран да прибави титлата към богатата си колекция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !