Държавното по тенис под заплаха заради екстремен студ

OFFNews 11 март 2022 в 17:25 3516 0

Българската федерация по тенис (БФТ) прави всичко възможно за нормалното протичане на Държавното първенство за мъже и жени на закрито на базата на Югозападния университет в Благоевград.

Заради ниските температури и силния вятър в последните дни температурата в залата е по-ниска от нормалната. Шампионатът се провежда през март, когато обикновено не е толкова студено, колкото през тази година. Залата на ЮЗУ, която е домакин на състезанието, е съвсем нова и досега в нея не са провеждани големи спортни събития.

Височината е 14 метра, а това прави отоплението изключително трудно. БФТ и домакините направиха и правят всичко възможно за провеждане на мачовете при добри условия при тази форсмажорна ситуация.

Със съдействието на местната власт бяха осигурени допълнителни отоплителни уреди. Решението за днес бе мачовете да започнат по-късно - от 12:00 часа. Така срещите стартираха при температура от над 10 градуса. В рамките на Треньорския съвет към БФТ бе обсъдено дали е необходимо първенството да бъде прекъснато и преместено, но до такова решение не се стигна. Преди началото на двубоите днес беше обсъдена ситуацията и със състезателите, които решиха да играят при тази температура.

Организационен екип следи постоянно ситуацията и ще обяви решение, координирано с Треньорския съвет, състезатели и съдии, за програмата утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!