Чилич победи Иснър и отвори пътя на Джокович към полуфиналите в Лондон

OFFNews 15 ноември 2018 в 09:31 1225 0

Марин Чилич надигра Джон Иснър след обрат с 6:7(2), 6:3, 6:4 и запази шансове да се класира за полуфиналите на заключителния турнир на АТР в Лондон.

От този резултат се възползва световният №1 Новак Джокович, който си гарантира участие в следващата фаза. В петък сърбинът ще играе срещу Чилич, а Иснър срещу Александър Зверев.

За Чилич това е втора победа общо в кариерата му на финалния турнир. Преди битката с Джокович той има само две победи от 18 битки със световния №1. Този сезон Чилич спаси мачбол и надигра Ноле в Куинс.

Днес пък ще се изиграят и последните мачове от група "Лейтън Хюит". Роджър Федерер може да спечели последния си мач с Кевин Андерсън и въпреки това да не продължи, тъй като и четиримата състезатели имат теоретичен шанс да намерят място в следващата фаза.

Съществува и сценарий Федерер дори да загуби в три сета от Андерсън, но да продължи, ако Доминик Тийм се наложи с 2:0 над Кей Нишикори.

При всички положения много отговори ще даде първият мач за деня, а след това Федерер и Андерсън ще имат представа точно какъв резултат да търсят.

Централен корт, след 16,00 часа българско време: Доминик Тийм - Кей Нишикори; не преди 22,00 часа: Роджър Федерер - Кевин Андерсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови