Блатер се заяде с Федерер

OFFNews 22 юни 2017 в 14:16 1556 0

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер се заяде с легендата в тениса Роджър Федерер в опит да защити най-популярния отборен спорт, чийто ключови фигури в момента са съдени за укриване на данъци.

Лионел Меси, Неймар, сега Кристиано Роналдо и Жозе Моуриньо, а и Манчестър Юнайтед са обект на разследване от прокуратурите на съответните си държави заради предполагаеми данъчни измами.

Според Блатер не е правилно, че само футболисти са "атакувани" от властите, а някои други богати спортисти са "недосегаеми".

"Защо атакуват само футболния свят? Никой нищо не казва за един от най-богатите в спорта - Федерер. Той е недосегаем. Е, сигурен съм, че е така, защото прави всичко както трябва. Но пък не се атакуват и звездите в НБА и бейзбола", каза Блатер пред RTS Sport.

Федерер стартира успешно любимия си турнир в Хале от сериите АТР500, след като само за 52 минути разгроми с 6:3, 6:1 японеца Юичи Сугита и за разлика от миналата седмица в Щутгарт, този път се класира на осминафиналите. 

Днес не преди 18:30 часа предстои следващото препятствие на осемкратния шампион в турнира, което е доста по-коварно - Миша Зверев, който по-рано във вторник елиминира Лукаш Лацко с 6:4, 6:4.

Федерер трябваше да играе с тайванеца Йен-Хсун Лу, който обаче се отказа в последния момент поради контузия в дясната ръка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!