Безгрешен Федерер отстрани Андерсън и е на полуфинал в Маями

OFFNews 29 март 2019 в 09:06 1468 0

Роджър Федерер победи с лекота Кевин Андерсън с 6:0, 6:4 и се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями. Там швейцарецът ще срещне канадския младок Денис Шаповалов, който от своя страна се справи с представителя на домакините Франсис Тиафо след 6:7(5), 6:4, 6:2.

През първия сет сервисът на Андерсън изобщо не работше добре и Маестрото се възползва по възможно най-добрия начин, като достигна до три пробива и си взе и трите подавания.

Втората част започна с пробив още в първия гейм за Федерер, а след това той го затвърди, за да увеличи аванса си на брой поредни спечелени геймове от началото на мача на цели осем. Все пак Андерсън успя да върне пробива в шестия гейм, но в деветия той отново се пропука и бе пробит решително.

Това беше седми двубой между двамата и шеста победа за швейцареца. Маестрото ще играе на своя на седми полуфинал в Маями. В другата среща от турнира ще се изправят 18-годишният квалификант Феликс Оже-Алиасим и 33-годишният Джон Иснър, който е шампион от миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови