Агаси разкри защо е станал треньор на Джокович

OFFNews 10 юли 2017 в 14:40 2925 0

Снимка Facebook: Novak Djokovic

Легендата в мъжкия тенис Андре Агаси сподели защо е решил да започне работа с Новак Джокович, въпреки многобройните предложения, които е получавал през годините да бъде наставник на други играчи.

"Мога да кажа, че разбирам в каква позиция от живота си се намира той. Спечелил е толкова много, а сега се нужда от една нова перспектива, която да му позволи да премине към следващ етап от кариерата си.

С мен беше същото - бях на първо място, а после изпаднах до №140. Стигаш до етап от живота си, в който търсиш отговори на различни въпроси.

Считам, че той може да става все по-добър и тенисът също го заслужава. Интересното е, че на корта и в живота ние сме пълни противоположности.

Мен ме считаха за стратег на корта, а Новак е такъв в живота. Той постоянно търси нова информация, чете и се учи. Аз пък в живота си направих куп глупости и разбирам напълно какво изпитва, тъй като съм преминал през всичко.

Целта е да става по-добър. Ако това бъде достатъчно за титла, чудесно. Но дори и да не се получи, ако той прогресира с всеки ден, това пак ще бъде победа", сподели Агаси.

Джокович ще ще спори днес с французина Адриан Манарино за място в 1/4-финалите на турнира от Големия шлем "Уимбълдън".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови